Sminkad eller osminkad under träningspasset?

Träning är viktig för att uppnå både inre välmående samt yttre och kroppslig skönhet. Men kan man använda smink under träningen eller är det bättre att vara osminkad? Svaret beror till viss del på vilken typ av träning det gäller. Det kan handla om olika typer av högintensiva sporter såsom karate, fitnessträning, eller basketboll. Många kombinerar också olika typer av sporter för att nå bästa resultat som exempelvis styrketräning, löpning, simning eller cykling.

Alla typer av högintensiv träning kommer att göra att du svettas en hel del. Det är självklart syftet med träningen att sätta igång blodomloppet, stärka konditionen och musklerna. Det ena som inte mår bra under tuffa träningspass är makeup eftersom svett och värme kommer att smälta sminket. Även om du torkar av ansiktet med en handduk kommer resultatet inte vara det vackraste så bäst är att vara osminkad.

När du tränar utsöndrar din hud gifter, slaggprodukter samt salter. Om du använder makeup under tuffa träningspass kan sminket täppa till porerna. Därför är det rekommenderat att inte använda smink och att duscha efter träningen. Överdriv inte hett vatten och tvål eftersom det kan förstöra din huds egna skydd. Hudvård kräver omsorg och hygien men så gör även din andedräkt. många kan lida av dålig andedräkt oavsett ålder vilket kan bero på många olika saker. Hos GUM online kan du hitta bra information om vad dålig andedräkt kan orsakas av och hur du kan

bli av med dålig andedräkt på ett effektivt sätt. GUM HaliControl har ett sortiment med tre specifika effektiva lösningar för att få bort en dålig andedräkt. GUM har även produkter för allt från missfärgade eller känsliga tänder till daglig munvård.

Huden kan för en del bli sämre vid användandet av smink under träningen. Många känner att de behöver se vackra ut när den går till träningen och det är inte ovanligt att se sminkade kvinnor på gymmet. Skönhetsexperter avråder dock från att använda smink under träning. När din hud blir varm kommer den lättare att absorbera smink produkter vilket kan leda till tilltäppta och blockerade porer. Smink kan därför förvärra problem som exempelvis akne och få din akne att flamma upp. Huden kan bli torrare eftersom sminket kommer att stänga in svett mot din hud. Svett innehåller syra som kan orsaka inflammation samt irritation i din hud. För dig som oroar dig över rynkor är det rekommenderat att inte använda makeup under träningen eftersom det med tiden kan få din hud att tappa sin lyster och ge dig ett äldre utseende. Bäst är att använda särskilda hudvårdsprodukter som kan användas under träning och låta sminket vänta till efter träningspasset.