Hur du får ett vackert leende

Ett vackert charmigt leende och glittrande ögon. Är det inte vad vi alla drömmer om att ha och också det första vi lägger märke till hos andra? Skönhet kommer inifrån men ibland kan den behöva lite hjälp på traven för att vi ska må bra och känna oss trygga i oss själva. Här kommer några tips på vad du kan göra för att få ett vackert leende.

Fastsättning av tandfasader

En stor del av ett stort fint leende är tänderna. Många av oss är missnöjda med en eller flera framtänder och kanske även går så långt att vi håller handen för munnen när vi skrattar för att vi inte vill visa just tänderna. Det finns en räddning! Sätt fast nya tandfasader för ett strålande leende som du inte behöver skämmas för.

Tandfasader sätts över dina befintliga tänder. Tandläkare börjar med att slipa ned ca en halv millimeter av din tandemalj och tar sedan ett avtryck som skickas iväg för att forma dina fasader. När de är klara sätts de fast i tanden med ett särskilt sorts cement och härdas med ultraviolett ljus.

Enkelt och snabbt och så plötsligt så har du ett vackert leende! Du kan alltid passa på att göra en tandblekning samtidigt så får du pärlvita tänder i hela munnen. En liten kostnad som kan öka ditt självförtroende och din självkänsla otroligt mycket.

Tips för läppar

När du har tänderna klara så kanske du även vill göra läpparna lite extra inbjudande för att få det där extra slående leendet? Först av allt så är det bra att prova sig fram i djungeln av smink anpassat för läppar. Föredrar du ett diskret läppsyl med lite färg? Eller kanske ett skinande läppglans? Läppstift finns i alla färger och för alla budgetar. Allt från diskreta till lite mer kraftfulla färger. Ta reda på vilken hudton du har och vilka färger som kompletterar just dig bäst. Var noga med att vårda läpparna varje dag med krämer som en del av din hudvårdsrutin. Använd alltid en primer innan läppstiftet och gärna en overcoat. Glöm absolut inte en kompletterande läppenna. Den kan du också använda för att få läpparna att se större ut genom att måla en liten bit utanför läpplinjen. Numera finns även läppglans med en så kallad plumpande effekt som gör att läpparna sväller upp tillfälligt och se fylligare ut.

Extremare tips för läppar

Lider du av väldigt tunna läppar så finns lättare ingrepp som kallas för fillers. Fillers är en injektionsbehandling som får dina läppar att se fylligare ut men på ett naturligt sätt. Fillers används även om du vill göra dina läppar lite mer kurviga, jämna eller öka samt minska amorbågen på läpparna. Resultatet är bestående men behöver ibland underhållas då vi använder våra läppar väldigt mycket. Med åldern får vi ofta rynkor kring munnen och även där kan man använda fillers för att släta ut och då få ett ännu finare leende att bjuda vår omgivning på.

Var inte rädd för att prova olika ingrepp, gör ordentlig efterforskning innan och tänk på att göra det som känns rätt för just dig!