Kroppspeeling

Cellförnyelsen i huden pågår hela tiden, vilket innebär att det ovanpå det yttre hudlagret bildas ett tunt lager av död hud. Genom att skrubba kroppen får du bort detta lager och som ett resultat får du genast en fräschare hy. Döda hudceller kan täppa till porer och genom att smörja in huden efter skrubbning blir den ordentligt återfuktad. Det finns också en rad andra fördelar med att skrubba kroppen och till det används så kallade peelingprodukter.

Positiva effekter

Äldre människor har en långsammare cellförnyelseprocess, vilket orsakar rynkor och slapp hud. Genom att skrubba skyndas processen på och ger intrycket av en yngre hud. Det är dock viktigt att inte skrubba för ofta eller för hårt då detta istället kan skada den friska huden. Hur ofta man bör skrubba huden är individuellt och det bästa är att prova sig försiktigt fram, men max en gång i veckan är bra att ha som riktlinje. En annan fördel med kroppspeeling är att blodcirkulationen ökas, vilket gör att även syresättningen ökar och mer näring kan tas tillgodo i hudcellerna.

Peelingprodukter

Det finns många olika produkter på marknaden avsedda för att skrubba kroppen. Dessa består av en kräm innehållandes hårda korn. Det finns också handskar eller duschsvampar som kan användas tillsammans med peelingen.