Välj parfym – välj Versace

Doft är en stor del av skönhetsindustrin. Om en produkt doftar gott har vi en tendens att tycka om den mer och tvärtom. Därför spelar det inte så stor roll om en produkt är hur bra som helst om inte doften faller oss i smaken. Eftersom doften spelar så stor roll kan det ta flera år innan man har sniffat sig fram till sin favoritdoft.

Doftens betydelse

Vem har inte varit med om att ha köpt en hud- eller hårvårdsprodukt som kostade multum och som skulle ha varit så bra om det inte hade varit för doften. När man inte uppskattar doften så vill man inte använda produkten, oavsett om den är perfekt för övrigt och kanske till och med är svindyr. Dofter påverkar oss enormt mycket och de får oss att minnas saker som vi trodde att vi hade glömt för länge sedan.

Vilken doft ska man välja?

När man ska välja parfym gäller det att vara kräsen. Man ska inte ta den första bästa eller gå efter lägsta priset. En parfym ska vara som en subtil presentation av dig, ungefär som kläderna du har på dig, fast mer diskret. Därför är det viktigt att du tar dig tid att hitta en doft som du kan anamma med hela luktsinnet och som du helt enkelt ska älska att bära. Det är trots allt du som ska känna doften av din parfym mest. Låt det ta sin tid att hitta “din” parfym. För en del tar det flera år.

Säkra kort

Det finns många parfymer som har varit med ett bra tag och överlevt tidens tand. På ett sätt är det en form av kvalitetsstämpel som en parfym kan få och många uppskattar fortfarande gamla godingar som Chanel eller föredrar en lyxig Versace parfym både till vardags och fest. En del föredrar att enbart hålla sig till kategorin av klassiska dofter eftersom utbudet av parfymer är enormt och för att det är dyrt att köpa parfym, vilket gör klassikerna till ett säkrare kort.