Plastikkirurgi ger fantastiska möjligheter

Alla har vi något i vårt utseende som vi inte är riktigt nöjda med, eller som till och med stör oss i vardagen. Det kan vara slapp hud efter en viktnedgång eller barnafödande, en för stor eller för liten byst eller en sned näsa. Att leva i dagens samhälle ger dig dock fantastiska möjligheter eftersom den plastikkirurgiska utvecklingen kommit så långt.

Många känner sig tveksamma inför att göra ingrepp enbart på grund av estetiska skäl. Kanske är man rädd att skadas eller inte bli nöjd med resultatet. Då är det bra att veta att dagens plastikkirurgi är väl utvecklad och mycket säker. Ibland behövs inte ens invasiva ingrepp. Idag har vi kommit så långt att vissa ingrepp faktiskt bara görs under lokalbedövning. Du kan med andra ord lämna kliniken samma dag.

Vilka ingrepp kan man göra?

Svaret på frågan är mycket enkel. Du kan ändra nästan allt på din kropp med hjälp av plastikkirurgi, allt från en liten byst till en sned näsa. Det är dock viktigt att du konsulterar din behandlande läkare noga innan ingreppet. På så sätt får du realistiska förväntningar på resultatet och kan förmedla dina önskningar. Alla seriösa klinker erbjuder en grundlig konsultation innan man utför några ingrepp.

Anlita en seriös klinik

Visst kan det locka med ett lägre pris, men frågan är om det är värt det? Idag har det blivit mycket populärt att åka utomlands och utföra ingrepp eftersom det ofta är billigare. Det finns dock många nackdelar med det. Om det skulle tillstöta komplikationer under konvalescensen är du långt ifrån kliniken och har små möjligheter att få hjälp. När du precis har genomgått ett ingrepp är ditt immunförsvar dessutom sänkt. Samtidigt utsätts du för en helt ny bakterieflora utomlands vilket kan leda till sjukdom och infektion. Det är också viktigt att veta att antibiotikaresistenta bakterier är vanliga i många länder. Skulle du utsättas för sådana kan det få riktigt otrevliga konsekvenser. Det är med andra ord bättre att anlita en seriös klinik i hemlandet. Akademikliniken är ett exempel på en sådan. Här har man gjort tusentals ingrepp under åren och utvecklat säkra metoder.

Operation kanske inte behövs

Förr behövdes en omfattande ansiktslyftning för att jämna ut slapp hud och ge ett ungdomligare utseende. Idag finns mängder av ingrepp som inte är så invasiva men ger ett lika gott resultat. Trådlyft är ett exempel på ett sådant ingrepp. Tunna trådar i kirurgiskt material förs helt enkelt in under huden och förankras. Detta ger ett omedelbart lyft samt stimulerar hudens egen kollagenproduktion så att resultatet blir ännu bättre efter att lite tid har passerat. En duktig plastikkirurg kan hjälpa dig att komma fram till det ingrepp som passar dig bäst.