Lindra artros med spa

Artros är något som kan bli väldigt smärtsamt och problematiskt för den som drabbas. Det kan bli tufft att röra sig som man vill och man kanske undviker aktiviteter av olika slag för att man oroar sig över smärtan. Det finns emellertid saker man kan göra för att lindra sin artros och kanske slippa en jobbig operation som inte alltid ger de resultat man förväntar sig.

Det första steget för att bota artros

Tänk på artros kräver många åtgärder och att en ofta inte räcker. Från början är rätt kost och regelbunden men inte överdriven träning, något som alla människor borde göra för att åtminstone hålla artros borta så länge det går. Om du dock ändå skulle drabbas vilket kan vara vanligt på äldre dar, kan det vara bra att söka mer information, till exempel på https://www.artros.org där du får reda på allt om denna typiska ledsjukdom. Att ta hjälp av en sjukgymnast är också ett steg i rätt riktning för att förbättra sin artros.

Spabehandlingar för att komma bort från ledsmärtan

Oavsett om du har gjort en operation eller inte kan det vara skönt att bara koppla av och unna sina leder och muskler en skön spabehandling då och då. Det är viktigt att inte låta lederna utsättas för kyla och fukt vilket brukar förvärra problemen ytterligare. Detta är särskilt viktigt för människor som bor i kalla klimat som till exempel i Skandinavien. Skandinaviska folk har större risk för att drabbas av ledbesvär i både fötter, händer och rygg.

Om du vill göra något själv för att minska smärtan av artros och samtidigt unna dig lite lyx är spa det bästa alternativet att slå två flugor i en smäll. Du kan till och med hitta span som erbjuder behandlingar specifikt för patienter med artros. Dessa spabehandlingar gör extra gott för kroppen och lederna eftersom de utsätts för skön värme. Det är även bra att kombinera spa med varma bastubad, ångbad och massage.

Skaffa eget spabad

Varför inte skaffa dig ett eget spabad att använda året runt där du kan hälla i eukalyptusolja och annat för att främja kroppen? Att gå på spa kostar en slant och det gör visserligen ett spabad också, men i det långa loppet blir det billigare om du investerar i ett sådant. Tänk även på hur många mysiga stunder du kan få med nära och kära både under vinter och sommar när ni sitter tillsammans i badet.

Idag kan du hitta spabad utrustade just för Skandinavien och det kalla uteklimatet. Baden har bättre isolering och fungerar extra bra för vinterbruk. Ett perfekt sätt att få din artros till en rimlig nivå och kunna känna att de hinder i livet du hade innan börjar avta.