Kroppsinpackning

En behandlingsmetod som funnits länge men som på senare år blivit mycket populär är kroppsinpackningar, som även kallas body wraps. Till en början användes metoden i syfte att lindra led- och muskelbesvär. I dagens spa-anläggningar marknadsförs istället behandlingen som tonande och avgiftande för kroppen. Även viktnedgång anses kunna uppnås med hjälp av kroppsinpackningar. Självklart fås även en mycket återfuktad hud efter behandlingen.

Hur det går till

Metoden går ut på att kroppen lindas in i ett tyg av linne som först dränkts i produkter med välgörande ämnen. Dessa kan exempelvis vara en kombinationen av naturliga oljor, lera och örter. Behandlingen beskrivs som mycket behaglig och avslappnande. Vanligtvis får personen som behandlas ligga i ett harmoniskt inrett rum med tända ljus som förstärker känslan av välbehag. Ofta görs även en peeling i samband med kroppsinpackningen.

Produkterna som används innehåller även närande ämnen i form av antioxidanter som är välgörande och renande för kroppen. Ofta görs en peeling i samband med kroppsinpackningen. Detta gör att kroppen lättare kan ta upp och tillgodogöra sig antioxidanter och andra näringsämnen i produkterna. Förutom ovan nämnda positiva effekter som uppnås med kroppsinpackning kan regelbunden behandling hjälpa mot stress.