Hårvård

Hårets kondition kan i många fall avslöja hur kroppen mår på insidan. Grunden för ett tjockt hår med lyster är därför att se över sin livsstil. För mycket stress och otillräckligt näringsintag kan ha direkta effekter på hårets kvalitet. Yttre påfrestningar som väder och stylingprodukter har också en inverkan på hårhälsan. Genom att välja rätt produkter och undvika onödig stress för håret kan skadan minimeras.

Hårprodukter

Det finns ofantligt många olika hårvårdsprodukter att välja mellan och det är ibland inte lätt att välja. En tumregel är att alltid köpa hårprodukter anpassade efter hårtyp. Detta är viktigt eftersom man i annat fall kan få en helt annan effekt än önskat. Färgat hår ska endast behandlas med produkter som är anpassade för detta eftersom vanligt schampo eller balsam kan lösa upp färgen. Om ett schampo för torrt hår används på fett hår resulterar detta endast i en ännu fetare hårbotten och håret blir smutsigt snabbare. En torr hårbotten behöver däremot extra fukt för att inte klia eller släppa onödigt många hårstrån.

Metoder

Att den som vill få långt hår måste klippa håret ofta är en myt. Detta ger dig inte längre hår, men det ser självfallet fylligare ut. Däremot kan brutna toppar resultera i att håret går av fortare, vilket innebär att dessa måste hållas i gott skick om håret ska bli längre. Det har blivit allt vanligare att använda naturlig hårvård, vilket gynnar håret i det långa loppet. Traditionella hårvårdsprodukter innehåller peptider som skadar håret vid tvätt. Detta kompenseras med balsam innehållande silikoner som lägger sig ovanpå hårstråt som en hinna. Med naturlig hårvård ser du istället hårets verkliga kvalitet och det kan behandlas därefter.