Ansiktsmassage

Det är inte bara kroppen som mår bra av massage, utan även ansiktet. Det är inte speciellt svårt att göra själv, men utförs även på skönhetssalonger. Det finns också särskilda massageapparater som är anpassade för just ansiktet.

Hur man gör

Ansiktsmassagen utförs med mjuka rörelser uppåt och utåt från T-zonen. Käkbenen masseras också med utåtgående fingerrörelser. Även området under hakan kan med fördel inkluderas i ansiktsmassagen och görs då i riktning nedåt. Det är optimalt att massera ansiktet minst två gånger i veckan. Det är dock inte helt avgörande hur ofta man masserar, utan det viktigaste är att det görs kontinuerligt. Du får samma hälsoeffekter som vid traditionell massage. Blodcirkulationen ökas och musklerna slappnar av och ur ett skönhetsperspektiv är det särskilt fördelaktigt.

Effekter

Du ser piggare ut – Med en ökad blodcirkulation ser ansiktet piggare ut. Hängiga ansiktsdrag motverkas och vårt riktiga minspel framhävs mer. Även trötthetstecken som svullnader minskas och gör att du ser naturligt pigg ut. Matt hy får mer lyster och färg.

Förebygger rynkor – Eftersom massagen verkar avslappnande för huden och maximerar näringsupptaget i cellerna förebygger den även rynkor. I Asien är ansiktsmassage mycket populärt och det är välkänt att asiatiska kvinnor lyckas behålla ett ungdomligt utseende länge. Många anser att det är ansiktsmassagen som är hemligheten.

Motverkar huvudvärk – Den som lider av spänningshuvudvärk kan dra fördel av ansiktsmassage. Anledningen är den muskelavslappnande effekten som massagen medför.

Ökat välbefinnande – All massage sänker både blodtryck och puls vilket sänker stressnivån. Dessutom utsöndras det välgörande hormonet oxytocin vid massage.