Vanliga skönhetsbehandlingar

Det finns mängder med olika typer av skönhetsbehandlingar som du kan använda dig av för att se yngre ut, känna dig fräschare eller kanske bli av med jobbiga ärr. Skönhetsindustrin är verkligen stor och detsamma gäller för kosmetik. Idag är vi väldigt måna om att se och känna oss snygga och hälsosamma. Många tränar aktivt på gym, köper väldoftande Giorgio Armani parfym för att säkerställa att även doften är på topp och besöker skönhetssalonger för en touch up.

[IMAGE=ceHmXZdAia5Y.jpg]

Både män och kvinnor går idag på salong och det är främst tack vare det stora utbudet av olika behandlingar att välja mellan. I den här texten kommer du att få läsa om tre stycken behandlingar, som mer anses vara ingrepp, som du kan göra för att förändra ditt utseende på bara några minuter.

[IMAGE=eoOezlfPtUkG.jpg]

Botox – Botox har länge använts i både läkemedelsinsdustrin, men även i skönhetsindustrin. Med hjälp av en botoxinjektion kan du bli av med oönskade ålderstecken som rynkor i pannan. De vanligaste områdena att behandla är argrynkan mellan ögonbrynen, pannan och kråksparkar vid ögonen. Behandlingen går relativt snabbt och är inte så smärtsam som många tror. Behandlaren går in med en tunn nål och bedövar de muskler som orsakar rynkorna.

[IMAGE=eeoJy7cheDw3.jpg]

Fillers – Att blanda ihop botox och fillers är inte helt ovanligt, men sanningen är att det är två helt olika saker. Fillers kan du använda om du t.ex. vill fylla ut ett område i ansiktet, men på senare tid har även body fillers synts till på marknaden. De vanligaste är Juvéderm och Stylage. Dessa används främst för att skapa fylligare läppar. Här kan du dock själv välja om du vill ha mer markanta kindben, haklinje eller t.ex. förändra formen på din näsa utan ett kirurgiskt ingrepp.

Trådlyft (Foxy eyes) – Trådlyft har funnits i Sverige relativt länge, men en ny behandlingsform har nu tagit sin plats. Skönhetsbehandlingen kallas för Foxy eyes av den enkla anledning att den får dina ögon att lyftas och bli lite mer snedställda. Behandlingen kan liknas med ett ögonbrynslyft där ögonbryn och ögon stramas upp för ett mer kattlikt utseende. Här använder man sig av trådar för att dra ögonbrynen bakåt och uppåt och det vanligaste är att det sker under lokalbedövning.

Gå till en professionell behandlare

Det finns många riktigt bra kliniker och salonger som du kan besöka för att göra en injektionsbehandling eller ett trådlyft, men det finns också många oseriösa. Innan du bokar är det viktigt att du säkerställer att behandlaren har den utbildning som krävs och att det finns goda omdömen och recensioner från tidigare kunder. Alla dessa behandlingar som är nämnda ovan är tillfälliga, vilket betyder att resultatet inte kommer att vara permanent. Det håller dock tillräckligt länge för att du ändå ska fundera en extra gång!