Hudvårdande makeup

Huden får utstå mycket påfrestning under dagarna. Vi använder av oss makeup, befinner oss i miljöer med avgaser, damm och partiklar som sätter sig på huden. Därför är det viktigt att använda bra produkter och att ta hand om huden.

Genom att välja ett hudvårdande makeupmärke ger man huden mer näring och vård.

Då makeup kan vara väldigt påfrestande för huden är det viktigt att välja lättare produkter som tillåter huden att andas. Det allra bästa är att kunna hitta ett bra sminkmärke som erbjuder makeup som är hudvårdande. Ett bra exempel på ett sådant märke är Idun minerals, det är bra smink som håller hela dagen och som ger huden mer vård och näring.

Denna typ av makeup är perfekt för någon som lider av hudproblem, akne eller har känslig eller torr hy. Huden håller sig återfuktad och får den näring som den behöver.

Tjocka makeupprodukter kan hindra huden från att andas, detta leder till irritationer och kan även ge upphov till akne och blemmor. Och det beror på att tjock makeup täpper till porerna och det är genom porerna som huden kan andas och även få i sig näring, vitaminer och den fukt som behövs.

Därför är det viktigt att alltid välja produkter som innehåller bra ingredienser och som inte täpper till huden.

Ett bra tips är att alltid läsa igenom innehållsförteckningen och ta reda på information om de olika produkterna för att kunna veta vad som är bra och dåligt för huden!